Υπηρεσίες

psycotherapy

Ψυχοθεραπεία

Η Ψυχοθεραπεία είναι μια διαδικασία συνεργασίας ανάμεσα σε έναν θεραπευτή και έναν θεραπευόμενο. Ο θεραπευτής προσφέρει τη γνώση, την εμπειρία και το ενδιαφέρον του να στηρίξει τον θεραπευόμενο. Ο θεραπευόμενος είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα την ιστορία του και τις ανάγκες του, και έχει μέσα του το δυναμικό για να εξελιχθεί. Η ψυχοθεραπευτική διαδικασία συνήθως ξεκινά από την ανάγκη αυτού του ανθρώπου να διαχειριστεί μια κατάσταση που έχει φέρει ανισορροπία στη ζωή του, λαμβάνοντας την καλύτερη δυνατή στήριξη από το περιβάλλον του.

Συμβουλευτική

Συχνά στη ζωή μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με δυσκολίες, οι οποίες επηρεάζουν την ισορροπία και τη λειτουργικότητα μας σε διάφορα επίπεδα (σχέσεις, υγεία, εργασία, σπουδές και αλλού). Σε αρκετές από αυτές τις περιπτώσεις, είναι φυσικό να χρειαζόμαστε στήριξη ώστε να διαχειριστούμε τις δυσκολίες μας όσο το δυνατόν καλύτερα. Η συμβουλευτική αποτελεί μια διαδικασία υποστήριξης μέσα σε ένα πλαίσιο ασφάλειας και εμπιστευτικότητας, η οποία βασίζεται στη γνώση, την εμπειρία και τον επαγγελματισμό του συμβούλου.

consulting
couple-therapy

Θεραπεία Ζεύγους

Συνήθως ένα ζευγάρι ξεκινά τη σχέση του με τη διάθεση να λειτουργήσει ομαλά και με την κρυφή ελπίδα ότι μέσα σε αυτήν θα πάρει την εκτίμηση και την αγάπη που αναζητά. Κατά πόσο θα τα καταφέρει εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πώς οι δυο σύντροφοι θα μπορέσουν να επικοινωνήσουν. Η θεραπεία ζεύγους αρχικά βοηθά το ζευγάρι να αναγνωρίσει τις ανάγκες και τις δυσκολίες του, οι οποίες συχνά είναι θολές ή σε σύγχυση.

Συμβουλευτική Γονέων

Κατά την πορεία της ανάπτυξης τους τα παιδιά βιώνουν φυσιολογικές μεταβάσεις, αλλά και κρίσεις τις οποίες οι γονείς καλούνται να πλαισιώσουν και να διαχειριστούν. Ταυτόχρονα, ακόμη και οι ίδιοι οι γονείς έρχονται αντιμέτωποι με σημαντικές αλλαγές στη ζωή τους, καθώς προσπαθούν να διαμορφώσουν την πολύπλευρη γονεϊκή τους ταυτότητα. Η Συμβουλευτική Γονέων μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στην αναγνώριση, την κατανόηση και την επίλυση των προκλήσεων που εντοπίζουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους.

parent-counselling
CRM-trauma-therapy

Τραυματοθεραπεία CRM

Η τραυματοθεραπεία CRM (Comprehensive Resource Model) αποτελεί μια πρωτοποριακή και ολιστική θεραπευτική προσέγγιση. Η μέθοδος του CRM βοηθά το θεραπευόμενο να βιώσει επαρκή ασφάλεια, ώστε να μπορέσει να επεξεργαστεί εκ νέου και να απελευθερώσει τις επιδράσεις των τραυματικών του εμπειριών. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της είναι ότι οι τεχνικές της ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της ψυχοθεραπευτικής παρέμβασης όχι μόνο για το τραύμα, αλλά και για κάθε είδους θεραπευτικά αιτήματα και διαταραχές.

Ομάδες

Η ομάδα αποτελεί έναν ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής, ψυχοεκπαίδευσης και γενικότερα προσωπικής ανάπτυξης. Το μεγάλο πλεονέκτημα - αλλά και η πρόκληση - της ομάδας είναι ότι η θεραπευτική διαδικασία διαμορφώνεται και ενισχύεται μέσω της αλληλεπίδρασης των μελών της. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να μοιράζονται τους προβληματισμούς τους, αλλά και να βιώνουν την επίδραση αυτών στις σχέσεις τους στο εδώ-και-τώρα της ομαδικής διαδικασίας.

groups
supervision

Εποπτεία

Η εποπτεία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό υποστηρικτικό στοιχείο κατά τη διάρκεια τόσο της εκπαίδευσης, όσο και της επαγγελματικής πορείας των ειδικών ψυχικής υγείας. Από τα πρώτα κιόλας βήματα του ο νέος σύμβουλος ή θεραπευτής καλείται να συνδυάσει τη θεωρητική του γνώση με την εφαρμογή των δεξιοτήτων του και να διαχειριστεί τις προκλήσεις της συμβουλευτικής ή θεραπευτικής διαδικασίας. Σε αυτήν του την πορεία, ο επόπτης βρίσκεται δίπλα του για να τον υποστηρίξει στις δυσκολίες και να ενισχύσει την επαγγελματική του εξέλιξη με απώτερο σκοπό να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή θεραπευτική πρακτική και προστασία τόσο για τους πελάτες του, όσο και για τον ίδιο.

Βιωματικά Εργαστήρια

Τα βιωματικά εργαστήρια αποτελούν ένα πολύ βοηθητικό τρόπο να ενημερωθούμε σχετικά με θέματα ψυχολογίας μέσα από άμεση προσωπική εμπειρία. Στην ουσία αποτελούν ένα είδος ψυχοεκπαιδευτικής ομάδας καθώς συνδυάζουν τη θεωρητική μάθηση με τη βιωματική διαδικασία για να προωθήσουν την εκπαίδευση και την προσωπική ανάπτυξη των μελών τους. Στο Κέντρο Ψυχής παρέχονται εξειδικευμένα εκπαιδευτικά βιωματικά εργαστήρια για σπουδαστές και επαγγελματίες ψυχικής υγείας, καθώς και βιωματικά εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης που απευθύνονται στο ευρύτερο κοινό.

educational-workshops

Ακολουθήστε μας στα social media

Scroll to Top