Δρ. Ναταλία Κουτρούλη

koutrouli-natalia

Eίμαι ψυχολόγος, κάτοχος διδακτορικού διπλώματος, με ειδίκευση και μακροχρόνια εμπειρία στη γνωσιακή- συμπεριφορική ψυχοθεραπεία, την θεραπεία ζεύγους, την συμβουλευτική γονέων, καθώς και την παροχή εκπαίδευσης και κλινικής εποπτείας σε φοιτητές και επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Αναφορικά με τις σπουδές μου, αποφοίτησα το 2001 από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, ενώ τον επόμενο χρόνο πραγματοποίησα Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία της Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Surrey στην Μεγάλη Βρετανία. Ολοκλήρωσα την ακαδημαϊκή μου εκπαίδευση λαμβάνοντας Διδακτορικό δίπλωμα στην Κλινική Ψυχολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Παράλληλα, απέκτησα Μετεκπαιδευτικό δίπλωμα στην Γνωσιακή- Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας,  Μετεκπαιδευτικό δίπλωμα στην Διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών και την Συμβουλευτική στην Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου, ενώ επιπρόσθετα εκπαιδεύτηκα στην Συμβουλευτική και Θεραπεία Ζεύγους και Οικογένειας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τέλος, έχω λάβει Μετεκπαιδευτικό δίπλωμα στην Κλινική Εποπτεία στην Μεγάλη Βρετανία.

Όσον αφορά στις πιστοποιήσεις, κατέχω άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου (Αριθμός Αδείας 25479) και είμαι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Αριθμός Μητρώου 1834). Επιπλέον, είμαι διεθνώς πιστοποιημένη γνωσιακή – συμπεριφορική ψυχοθεραπεύτρια από τον φορέα Academy of Cognitive Therapy. Τέλος, είμαι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Διδασκόντων Κολλεγίων (Αριθμός Μητρώου 123/2009).

Σχετικά με την επαγγελματική μου εμπειρία ως ψυχολόγος, ξεκίνησα να εργάζομαι κλινικά το 2003. Μέσα στα χρόνια αυτά έχω εργαστεί στα κοινωφελή ιδρύματα για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη ασθενών με καρκίνο, «Κέντρο Έλλη Λαμπέτη» και «Μείνε δυνατός» (ως ψυχολόγος, συντονίστρια ομάδας και επόπτρια), καθώς και στο Σωματείο για άτομα με Νευρο-μυϊκές παθήσεις «MDA Hellas». Παράλληλα, από το 2010 διατηρώ το ιδιωτικό μου γραφείο στη Νέα Σμύρνη, όπου παρέχω συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία σε ενήλικες, γονείς και ζευγάρια, καθώς και εποπτεία σε φοιτητές και επαγγελματίες στον χώρο της ψυχικής υγείας.

Επίσης, διδάσκω από το 2007 μαθήματα Ψυχολογίας, Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και μετεκπαιδευτικό επίπεδο σε εκπαιδευτικά ιδρύματα (Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών ICPS, Μητροπολιτικό Κολλέγιο, Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής). Έχω διατελέσει ως Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Κέντρου στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και ως Διευθύντρια Σπουδών και Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη τμήματος Συμβουλευτικής στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής.

Τέλος, από το 2009 συνεργάζομαι επιστημονικά στο περιοδικό Vita και το ηλεκτρονικό περιοδικό IQ Beaute, ενώ συμμετέχω τακτικά ως ψυχολόγος σε τηλεοπτικές εκπομπές, όπως: Όλα για την Υγεία μου (Mega), Η ζωή μου, η Υγεία μου (ΕΡΤ1), Ελένη, Οδηγός Καλής Ζωής (Alpha).

koutrouli-natalia

Ακολουθήστε μας στα social media

Scroll to Top